Sayfalar

7 Şubat 2012 Salı

2011 yılı Red Dot Tasarım ödüllerini kazandı

Kia’ya 2 Uluslararası Tasarım Ödülü…


Kia Motors, 2011 yılında iki farklı katagoride Dünyaca ünlü Red Dot Tasarım ödüllerinin sahibi oldu. Kia Sportage ve Kia Optima ( Magentis ) , jüri üyelerinden en yüksek puanları alarak 2011 yılı Red Dot Tasarım ödüllerini kazandı. Kia Optima ayrıca, 2011 Red Dot “En İyinin İyisi” ödülüne de layık görüldü. 

 Bu iki yeni ödülün de kazanılmasıyla Kia modelleri üç yıl içerisinde toplamda dört Red Dot Tasarım ödülünün sahibi oldu. 2009 yılında Kia Soul ve 2010 yılında Kia Venga modelleri bu prestijli ödülü almaya hak kazanmışlardı. 
 
Kia Motors’un Dünyaca ünlü baş tasarımcısı Peter Schreyer konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Bu iki ödül , uluslararası  tasarım ekibimizin yoğun çalışmalarının ve global tasarım stratejimizin kabul gördüğünün en son kanıtı oldu. Kia Optima modelimizin “En iyinin iyisi” ödülünü almasından büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Yeni sedan modelimize biz de çok güveniyoruz. Kazanılan bu ünvan duyduğumuz güvenin haklılığının bir göstergesi. Biz, ürettiğimiz otomobillerin sıradanlıktan uzak hayat tarzını benimseyen insanların ilgisini çekmesini istiyoruz ve tasarım ilk etapta bunu yapabilmenin tek yolu. Kia Motors’un vizyonu çok açık; tasarımlarımızla müşterilerimizin kalplerinde yer edinmek ve bu yolla onlarla iletişime geçmek.” diye konuştu.
 
Almanya’da 1953 yılından beri her yıl verilen Red Dot Tasarım ödülleri, dünyanın tasarımda üstün başarı için verilen en önemli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. 2011 Red Dot uluslararası jürisi, 60 ülkeden 4,433 farklı ürünü mercek altına aldı. Jüri, ürünlerin kalitesini dokuz ana kriter üzerinden değerlendirdi: yenilik, işlevsellik, formel kalite, ergonomi, dayanıklılık, duygusal etki, ürün aksesuarları, kullanım kolaylığı ve çevreye duyarlılık. Değerlendirmeler sonucunda Kia Sportage ve Optima, bu seçkin jüri tarafından ‘ürün tasarımı’ dalında 2010 yılı ‘Red Dot’ ödülüne layık görüldü. 
2010 yılı Kasım ayında Kia Sportage ve Magentis, IF Tasarım ödüllerinin de sahibi olmuşlardı. 
 
Kia Sportage ülkemizde, 2010 yılı Ağustos ayında, yenilenen yüzü, şık tasarımı ve zengin ekipman seviyesiyle, segmentinde referans olma iddiasıyla satışa sunuldu. Sağlam gövde yapısı, yeni motorları ve göz alıcı tasarımı ile yepyeni bir estetik anlayışının kapılarını açan Kia Sportage, günümüzün modern aileleri için, şehir içi kullanıma uygun kompakt bir SUV araç olarak karşımıza çıkıyor.    
 
Kia’nın iF Tasarım ödülü kazanan diğer modeli Optima ise, 2011 yılının son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen İstanbul Autoshow Fuarı’nda Türk tüketicisiyle buluşan ve büyük bir beğeni ile karşılanan Optima modeli ile Kia, D segmentinde  önemli bir yer edinmeyi planlıyor.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder